Dječji vrtić "Tratinčica"

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAVI DUH

U skupini “Miceki”, u sklopu projekta “U zdravom tijelu, zdrav duh”, djeca su stekla mnoge spoznaje o svom tijelu te kako očuvati svoje zdravlje, što je to zdrava hrana, da je važno vježbati i slično.  

        “Miceki“ redovito u vrtiću peru zube nakon doručka i ručka.

U skupini smo formirali “Centar zubića“ uz pomoć roditelja i zdravstvenog voditelja (fotografije zubića, “kućice Grica i Greca“, modele zubiju, velika četkica za zube, slikovnice, priručnici o zubima, maske, rukavice…).

Djeca su crtala, slikala Grica i Greca (bakterije koje žive na prljavim zubima), svoju četkicu za zube, zub, modelirali glinamolom i plastelinom na temu “Moji Zubi“, pjevali pjesmicu o zubima i slično.

Posjetili smo dr. stomatologa  Petru Kertez koja nas je vrlo ljubazno primila i ispričala djeci što ona radi kao stomatolog te najhrabrijima pregledala zubiće.

Nove spoznaje djeca su proigravala, simboločkim igrama, u centru stomatologa, a izmislila su i priču o zubiću koji se nije htio prati.

Dr. stomatolog Nada Šešić posjetila nas je u skupini u vrtiću te učila djecu  kako pravilno prati i čuvati zube.

Djeca idu kod svog stomatologa na preventivne preglede (dječje kartone dobiju u vrtiću) .

U sklopu projekta djeca su imala priliku razgledati kola hitne pomoći, upoznati se sa liječnikom, medicinskom sestrom i vozačem.

Posjetili smo i oftalmologinju dr. Csik Tigrenu koja je uz pregled vida djece za djecu pripremila lutkarsku predstavu o životinjicama koje su loše vidjele pa su morale ići “liječniku za oči“.

Razgledali smo i optiku Ghetaldus gdje smo zajedno isprobavali okvire za naočale.

Formirali smo centar liječnika i centar oftalmologa u kojima je igra još dugo trajala nakon ovih posjeta.

Proučavali smo zajedno enciklopedije o ljudskom tijelu, slikovnice “Operi ruke“, “Miffy u bolnici“, “Pooh ide liječniku“, slagalice “Kako izgleda tijelo – kosti, mišiči, organi“, “Što je to stetoskop“, pjevali pjesmicu “Reci A“…

Ovo je dio aktivnosti koje su naši “Miceki“ radili i u kojima su uživali u našem vrtići Tratinčica.

          Odgojitelji: Sanja Petković i Sandra Oreški


« Povratak