Dječji vrtić "Tratinčica"

Sretni zečići u školi

„Sretni zečići“ su posjetili učenike 2a razreda i učiteljicu Vesnu Petrušić u OŠ „Braća Radić“. U sklopu projekta „Školice, školo, otvori vrata“ družili smo se u vrtiću i sudjelovali u likovnoj radionici povodom Dana grada. Tom prigodom su nastali vrijedni radovi na temu „Koprivnica u dječjim očima“ koje smo izložili u vrtiću i u školi. Zajedno smo se uključili u projekt UNICEF-a „Škole za Afriku“ i na radionicama s roditeljima izradili božićne ukrase koje smo prodavali na Božićnom sajmu. U našem objektu „Loptica“ sve skupine su sudjelovale u ovoj akciji pa smo prikupljena sredstva uplatili na račun UNICEF-a.

Zbog obnove škole naš prvi posjet školi realiziran je tek u travnju. S velikim interesom smo razgledali školu te s učenicima i učiteljicom Vesnom boravili u njihovom razredu. Djeca su imala priliku sjediti u školskim klupama, pisati po ploči, upoznati pravila ponašanja i s velikim prijateljem poći u dvoranu na vježbanje. Vježbali smo u paru, igrali igre „Tko se boji vuka“, „Mačke i miša“ i poigrali se na strunjačama, penjali se na švedske ljestve i uživali u prostranoj dvorani.

Boravili smo i u školskoj kuhinji gdje su nas dragi domaćini počastili ukusnim obrokom: keksima, jagodama i cedevitom. Učenici s učiteljicom su nam izradili trodimenzionalnu abecedu, a mi smo im naslikali prekrasne čestitke. Dogovorili smo novi susret u školi kad će učiteljica „Sretnim zečićima“ održati pravi školski sat iz hrvatskog jezika. U planu imamo i zajedničku šetnju našim gradom s ciljem boljeg upoznavanja pojedinih znamenitosti. Ovaj posjet školi djecu je ohrabrio i približio im buduće okruženje kao ugodno mjesto  u kojem će stjecati nova saznanja u društvu starih i novih prijatelja.

Dubravka Blažotić

?


« Povratak