Dječji vrtić "Tratinčica"

Roditelji kao partneri i aktivni sudionici u životu i radu vrtića

Roditelji skupine Mašleki mogu aktivno sudjelovati u životu i radu skupine kao partneri djeci i odgajateljima. Tijekom tjedna kretanja pozvale smo očeve da nam se pridruže u igri, druženju i zajedničkom vježbanju sa svojom djecom. Odazvalo se jedanaestero očeva koji su mogli doći u prijepodnevnim satima i pridružiti se aktivnostima. Očevi su se dobro pripremili za sportske napore stigavši u trenirkama i majicama kratkih rukava spremni za vježbanje. Dobro raspoloženi u igri sa svojom i ostalom djecom vrijeme je brzo prošlo. I djeca i očevi bili su zadovoljni i ponosni što su se mogli pridružiti radu skupine, a ponos i veselje posebno su se mogli vidjeti na dječjim licima. Očevi su ulaskom u skupinu dobili priliku vidjeti rad odgajatelja te kako djeca reagiraju tijekom raznih aktivnosti. Slike govore više od riječi.

Drugi dio našeg druženja nastavili smo s majkama koje smo pozvale u predbožićno vrijeme. Iskoristile smo dan kada je u vrtić dolazio Djed Mraz kako bi mame mogle ispričati kako su one nekada slavile Božić, kakve su one poklone dobivale i da li su im se sve želje ostvarile. Majke su vrlo rado prihvatile poziv i aktivno se uključile u igru i priču, a kasnije su zajedno s ostalim skupinama dočekale Djeda Mraza. Vrijeme do dolaska djedice proveli smo svi zajedno u pjesmi i plesu. Njihove reakcije na dan proveden u skupini možete sami pročitati i zaključiti kako roditelji vide rad odgajatelja i doživljaj djeteta tijekom aktivnosti.

Dana 15.12.2017. na poziv odgajateljica imale smo čast sudjelovati u predbožićnoj čaroliji koja je zavladala vrtićem, a ponajviše u našoj skupini Mašleki. Božićno vrijeme osjeća se dolaskom u sam vrtić koji krase različiti ukrasi koje su izradile vrijedne dječje ručice. U našoj sobi sudjelovale smo u čitanju božićne priče, zajedničkom igranju i međusobnom druženju. Djeca su bila jako sretna i uzbuđena, a najveće veselje osjetilo se kada smo s nestrpljenjem iščekivali dolazak Djeda Mraza. Pjevali smo i plesali, te sve na kraju zabilježili zajedničkom fotografijom. Božić je vrijeme ljubavi i mira, a najveći poklon je osmijeh na dječjim licima. Majčina srca su također ispunjena i nadamo se da ćemo i sljedeće godine biti dobrodošli gosti u skupini Mašleki. Draženka Vedriš

Ove godine tete Vesna i Irena te djeca skupine Mašleki odlučili su prilikom dolaska Djeda Mraza u vrtić Loptica  ugostiti mame kako bi svi zajedno dočekali slavnog djedicu. Dan je započeo pjevanjem uz šuškalice koje su djeca napravila uz pomoć teta. Šuškalice su napravili od recikliranih bočica i posudica od krema te ih napunili rižom, kukuruzom, grahom i slično. Zatim smo svi zajedno sudjelovali u pričanju priče o Djedu Mrazu. To nije bila sasvim obična priča već tajna o bradi Djeda Mraza. Djeca su zajedno s mamama, na spomen Djeda Mraza, Sjevernog pola, radionice igračaka i saonica ručicama i zvukom sudjelovala u interpretaciji priče. Uz ples i igru dočekali smo slavnog djedicu koji je kao i uvijek bio raspoložen za pjesmu, ples i slikanje. Posjet smo zabilježili zajedničkom fotografijom s mališanima. Kao zadovoljna mama jednog mališana željela bih istaknuti kako djeca u vrtiću Loptica imaju stvarno prekrasne tete koje se svim silama trude našu djecu kroz igru i na zabavan način naučiti svakodnevnim stvarima koje možda mi kao roditelji zbog obaveza ne stignemo. One su tu da im učine boravak u vrtiću zanimljivim i poučnim. I stvarno daju 100% sebe u svoj posao. Naravno, ne smijemo zaboraviti i tete spremačice i vrijedne kuharice i kuhare koji svakodnevno slažu ukusne obroke. Iz prve ruke vam mogu reći da moje dijete kaže: “Mama! Teta kuharica to bolje skuha u vrtiću od tebe.” Evo ovo je moj mali osvrt na jedan dan u vrtiću.

Iva je bila jako sretna što joj je mama došla u vrtić i nada se da će još koji puta doći. Dobro smišljena ideja, dobra koncepcija za timski rad. Lijepo je vidjeti kako funkcionira grupa i vratiti se malo u vrtićke dane. Sve jako dobro odrađeno, veselo, bezbrižno… Moja pohvala. Do idući put. Blaženka Vinković


« Povratak