Dječji vrtić "Tratinčica"

Izložba Mala škola glagoljice

Dječji klub Tratinčica  organizirao je Izložbu dječjih radova “Mala škola glagoljice” nastalih tijekom istoimenog projekta koji se provodi od početka travnja ove godine u Dječjem vrtiću Tratinčica. Projekt “Mala škola glagoljice” sufinanciran je od Ministarsktva kulture Republike Hrvatske. Cilj projekta je popularizacija i očuvanje umijeća čitanja, pisanja i tiskanja glagoljice kao nematerijalnog kulturnog dobra, razvoj  spoznaje o bogatoj hrvatskoj baštini  te poticanje predčitačkih i predpisačkih vještina djece. Projekt su u skupinama Pahuljice i Prstići provele Ivana Jakupić, Natalija Kušek, Marija Mesarić, Vesna Pelesk, Gordana Škundrić i Željka Turk.

Otvorenje se održalo 7. lipnja 2019. u prostoru Muzeja grada Koprivnice uz prigodni program djece koja su sudjelovala u projektu. Uz dječje kreativne likovne radove, skulpture i oslikane platnene torbe nastale na radionicama s roditeljima, na izložbi možete pronaći različite igre i interaktivne zadatke koji će vam pomoći da upoznate glagoljicu i okušate se u njenom pisanju.

Izložba “Mala škola glagoljice” bit će postavljena u prostoru Muzeja grada Koprivnice od 7. do 16.lipnja 2019. te vas pozivamo da je posjetite. 


« Povratak