Dječji vrtić "Tratinčica"

Domino efekt

 Ovoga petka uz naše mentore- seniore djeca su gradila “zmije” od domina i daščica, na stolu i na podu. Krenuvši od jednostavnih ravnih oblika prema sve složenijim njihove ručice postajale su sve spretnije za ove izazove.

Ovoga puta pridružila su nam se i neka djeca iz skupina ” Ljubičice” i ” Srčeka”. Kako ne bi  bilo nezadovoljstva oko toga tko će srušiti izgrađene konstrukcije, brojalica je bila jedino pravedno riješenje. Osim rukama iskušati su i rušenje uz pomoć loptica i kuglica od raznih materijala spuštajući ih niz tobogan.

Spojivši ono što su djeca naučila na prošlom susretu, domine su pokušali rušiti ispaljujući poklopac od boce omekšivača prema “meti”. Kako je ova “meta” bila manja od čašica koje su gađali prošloga puta, trebali su biti nešto precizniji da bi ih uspjeli srušiti.

Na kraju se održala “utrka čašica”: kroz ovu igru djeca su mogla vidjeti i isprobati kako klizi prazna čašica po ravnoj podlozi, a kako ako ispod nje stavimo kuglice ili loptice izrađene od raznih materijala.

Bojana Kežman

 


« Povratak